För många har nu den efterlängtade hockeysäsongen börjat och den svenska serien SHL har kommit ett par omgångar in i serien. På förhand ansågs SHL vara jämnare än på många år och flera stjärnor har återkommit till de svenska ishockeyrinkarna för att göra nya avtryck. Som exempel på några av de stora hemvändarna kan vi nämna Anton Rödin (Brynäs), Johan Sundström (Frölunda), Dennis Everberg (Rögle) och framför allt Västeråssonen Patrik Berglund som har skrivit på för Djurgården. Det kommer garanterat bli en spännande säsong vi har framför oss.

 

Serieupptakten

 

I början av säsongen är det framför allt Rögle som överraskat positivt. Klubben från Ängelholm toppar tabellen efter 6 spelade omgångar och har vunnit 5 av dem, samtidigt som de lite överraskande förlorade på hemmaplan mot nykomlingen IK Oskarshamn. Laget har förvisso tippats högre än tidigare år, och samtidigt har de en bred trupp. Vi får helt enkelt se hur långt det räcker.

Övriga lag som har överraskat positivt är de båda nykomlingarna Leksand och IK Oskarshamn som för närvarande ligger på plats sex respektive sju. Det är vanligt att nykomlingar inleder starkt för att sedan falla neråt i tabellen. Tiden får utvisa om så är fallet även gällande dessa båda lag.

Om vi tittar på de lag som överraskat negativt, finns det ett par stycken som nog gärna skulle vilja be sina sponsorer om att ta ett företagslån för att sedan kunna sponsra lagen med ytterligare kapital till spelarförstärkningar. Förmånliga företagslån kan hittas på https://www.capcito.com/sv, där man kan låna upp till 300 000 kronor med en avbetalningstid på mellan 3-18 månader. I detta fall är det först och främst Linköping som endast tagit 5 poäng på 7 matcher som man har i åtanke. Här är det redan en mindre kris och det är viktigt att inte halka för långt efter så här tidigt in på säsongen.

Ett annat lag som gått kräftgång i början på säsongen är Växjö Lakers. På de sex första matcherna har laget endast en seger och fem förluster och det ses givetvis som en stor besvikelse. Med värvade spelare som Emil Pettersson, Richard Gynge och Jakob Forsbacka Karlsson kan man kräva mer av laget. Förmodligen kommer Växjö Lakers att resa sig när maskineriet väl klickat i ordentligt. Med många nya spelare kan det dock ta ett tag.

Ett annat lag, som kanske inte är en besvikelse, men som man hade förväntat sig lite mer av är Färjestad. Laget har samlat ihop 8 poäng på 6 matcher, vilket knappast är någon katastrof. Men som ett tippat topplag gäller det även för Färjestad att rycka upp sig om man ska ha sikte på topplagen när serien väl har börjat sätta sig.

city-store