För att undvika skador i en explosiv sport som hockey är det mycket viktigt att man värmer upp kroppen ordentligt innan man kliver på isen. En bra uppvärmning ska vara minst 15 minuter lång, och gradvis öka i intensitet tills man ligger på ungefär den ansträngningsnivån som man kommer att hålla under träningspasset.

En bra inledning till uppvärmningen är att jogga eller springa lite lätt i ungefär fem minuter, samtidigt som man varierar löpningen med övningar som sidohopp och att rotera armarna. På det sättet får man upp en grundvärme i kroppen.

Man kan sedan gå över till att verkligen värma upp alla leder, och en bra övning för det är knäböj. Man kan ta klubban till hjälp och hålla den uppsträckt över huvudet med raka armar. Utfall är en annan övning där man kan använda sig av klubban, genom att hålla den bakom ryggen (med den ena armen bakom huvudet och den andra bakom nedre ryggen) samtidigt som man går ner i utfallssteg med omväxlande fot fram.

Det är också viktigt att man varvar ner efter träningen, för att kroppens återhämtning ska gå snabbare. Det bästa är om man kan ägna sig åt en lätt fysisk aktivitet, som inte är ansträngande men som ändå håller en rörlig, som bowling. Ett bra ställe att spela bowling i Stockholm är O’Learys i Kista, dit alla hockeyspelare som bor i Stockholm alltså kan bege sig för att koppla av efter en intensiv träning.

city-store