Ishockey är en mycket fysisk sport där spelarna hela tiden har närkontakt, vilket kan leda till vissa skador. Därför är skyddsutrustningen mycket viktig. I denna skyddsbeklädnad ingår exempelvis byxor, benskydd, axelskydd, armbågsskydd, handskar och hjälm. Det är också viktigt att skydda halsen, munnen och tänderna. Spelaren som är målvakt har en speciell mask med galler, så att man inte får en puck i ansiktet. Vidare använder målvakten också en specifik handske, så kallad plockhandske. Gemensamt för alla spelare är skridskor och klubba (målvaktens klubba är något bredare). Det är viktigt att man använder all utrustning så att inga onödiga skador sker under matcherna.

Antal spelare inom hockey

Inom ishockey får det vara max 22 spelare, varav två är målvakter och 20 är utespelare. Ser man till hur många som normalt finns inom en trupp är det mellan 25 och 30 spelare. När matchen pågår får dock inte alla spela utan det kan max vara 6 spelare ute på rinken från varje lag (5 spelare och 1 målvakt). Målvakten kan ersättas med en utespelare om så behövs. Inom ishockey får man byta spelarna under pågående speltid samt när det är spelstopp och det beräknas att det byts ut en spelare mellan varje 45-120 sekunders spel.

Inom varje lag finns en spelare som är lagkapten och två spelare som assisterar kaptenen. Om lagkaptenen inte kan närvara av någon anledning blir den första assisterande spelaren kapten istället för just det tillfället. För att urskilja dessa spelare bär de speciella märken med bokstäver så som C eller K (Captain/Kapten). Under spelets gång så är det endast lagkaptenen som får diskutera med huvuddomaren, annars kan det leda till utvisning.

city-store